Hogy festek öltönyben?

A szemkímélő zöld színről azt gondoltam, hogy illeszkedni fog a tervezett tevékenységhez.

Zöld a terep, zöld a fal is. De ha azt szeretném, hogy a fókusz a terepasztalon legyen, akkor valami semleges szín kell a falra. Anno a lakásunkat is ilyen színnel burkoltuk be, legalább olyan érzésem lesz, mintha otthon lennék.

Ilyen volt

Mindig túltervezem a dolgokat, most is nehezen vettem rá magam, hogy elkezdjem. De aztán beleerősítettem, elmentem a festékboltba és onnan már nem volt visszaút. Bementem a Piktor Festék Tatai úti boltjába, ahol furcsán pozitív hozzáállással találkoztam: az épp zárás előtt sepregető eladó azonnal abbahagyta a munkát és 50 éves kora ellenére végigrohanta a boltot, összeszedett mindent ami nekem kellhet. Maga a festék 6e Ft-ba került, de eladott még nekem 6e Ft értékben kellékeket. Mondjuk tényleg nem volt eddig semmim, amivel festeni lehet 🙂

Elmesélte, hogy először a világos szín, aztán a sötét, nem kell hozzá vizet adni, csak kenjem fel…

 

Szerintem ezt én jobban tudom!

Ahogy a régi mondás tartja: “Mindenhez IS értek.” Valóban nem kell, nem szabad sok vizet hozzátenni, mert folyós lesz. A festékgyárban pont az ilyen egyszerű lelkekhez igazítják a higítást. Meg persze a sorrend: a sötéttel kezdtem, de az egy kicsit benne maradt az edényben (miért nem vettem a 300Ft-os vödörből kettőt?), úgyhogy kevert színt kaptam az első 1nm-en.

Száradás közben

 

Öltönyben nem lehet festeni, a cím egy kicsit hatásvadászra sikerült. De tanúlság, hogy a festés végén lesz egy “festős melegítőd”, amelyben mást nem lehet csinálni. Lásd ugyanezt olajcsere után, amikor a “Drágám, végre van egy autószerelős melegítőm!” felkiáltás után nem szeretnéd látni a feleséged arcát.

 

Megszáradt, nekem tetszik

Miután megszáradt, valóban látszik, hogy olyan egyszerű kezdőfestők, mint én is képesek vállalható felületet létrehozni. (Régen állítólag sört is kellett tenni a festékbe, az idős néniket legalábbis ezzel vakították a “mesterek”). Nekem sör nélkül is ment, összesen 4 óra alatt előállt a Barkács-Lak új kinézete.

Az eredmény

 

Száradás

 

Spotok is adnak neki egy kis életérzést

 

A régi zöld egy darabja

Pár nap és elkezdhetem valóban belakni a helyet. Már meg is van a terv, hogy mi lesz az első projekt. Sajnos a vasútmodellhez nincs köze, de legalább elektronika: cégünk tárgyalójának foglaltságát jelző fénydoboz, amely Google naptárból veszi a foglaltági információkat.